header header header header

Drijvend zonnepark Azewijnse Broek

Janine Kock, wethouder van de gemeente Oude IJsselstreek, was op 11 juni op bezoek bij Netterden Zand en Grind BV om het drijvende zonnepark dat nu in aanleg is, te bekijken. De hardware ligt er al, de kabels worden op dit moment bevestigd en als laatste volgt de plaatsing van de panelen zelf.

Bij Netterden Zand en Grind in Wieken bij Gendringen staat duurzaamheid al lang hoog in het vaandel. Op verschillende gebouwen liggen al zonnepanelen, het gebied rondom de zandwinning heeft een prachtig duurzaam karakter gekregen met mooie natuur en bijzondere vogels die je niet alle dagen ziet. Tip: ga daar wandelen en geniet van de omgeving!

Maar Netterden Zand en Grind wil meer schone energie inzetten. Zo ontstond het plan om een drijvend zonnepark op de zandafgraving te gaan bouwen. Met dit zonnepark van ongeveer 1 ha wordt ruim 40% van het energieverbruik van ‘Netterden’ zelf opgewekt. ‘Netterden’ ontwikkelde het plan samen met energieleverancier Vattenfall en is daarna snel begonnen door onder andere SDE-subsidie aan te vragen.
De oplevering van het project vindt in de loop van juli plaats. Daarbij wordt rekening gehouden met het broedseizoen en de ecologie.

De 3140 zonnepanelen wekken per jaar 1,2 megawatt op. Het wordt daarmee één van de grootste drijvende zonneparken van Noord- en Oost-Nederland.  Dick Snippe (links op de foto) en Johan Heutinck (rechts op de foto) van Netterden Zand en Grind vertelden me vanmorgen het volgende: “Het drijvende zonnepark past bij ons bedrijf. We kijken namelijk naar de lange termijn en hebben oog voor onze omgeving. Op deze manier dragen we daaraan bij”.

 
Delen via:

Meer nieuws