header header header header

Hoogwaterveiligheid op Kieswerk Grotendonk

De overstromingsramp in Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en het Nederlandse Limburg bracht tot  wel 300 helpers uit Kreis Kleef op de been. Op vrijdag (16 juli 2021) ondersteunden de hulpdiensten uit Kleef de ramp- en hoogwaterbescherming met het vullen van zandzakken bij ons Kieswerk Grotendonk in Kevelaer.

Het Technische Hilfswerk (THW) Kleef kijkt terug op ruim vijf dagen vol spanning en werk. Nadat de Eifel afgelopen woensdag (14 juli 2021) door hevige regenval werd getroffen, stonden steeds meer reddingseenheden paraat – zo ook de hulpdiensten uit Kleef. Zij hebben Kieswerk Grotendonk zo kunnen inrichten dat in totaal meer dan 20.000 zandzakken konden worden gevuld. Deze zandzakken zijn in de regio rond het grensgebied met de provincie Limburg (NL) en het district Rhein-Erft (DE) ingezet om verdere schade te beperken.

De vulmachine van THW teams Wesel en Bocholt. Foto: Feuerwehr Kleve

 

De voertuigen en helpers kwamen uit allerlei hoeken (Emmerich, Bocholt, Kleve, Geldern, Uedem, Weeze en Kevelaer) naar het Kieswerk. Leden van de THW, het Duitse Rode Kruis (DRK), de Duitse Levensreddende Maatschappij (DLRG) en de brandweer werkten hand in hand. Op die manier konden de hulptroepen elkaar afwisselen, en bleef de productie van zandzakken op gang. 

Het vullen van zandzakken op Kieswerk Grotendonk. Foto: Feuerwehr Kleve

 

Als Kieswerk Grotendonk zijn we blij dat dat we in staat zijn geweest de voorwaarden te scheppen om deze belangrijke dringende actie mogelijk te maken. We hopen hiermee te hebben bijgedragen aan het op zijn minst een beetje verlichten van de nood in de rampgebieden.

 
Delen via:

Meer nieuws