header header header header

Omsteg heeft nu steiger voor mindervaliden

Visvereniging het Baarsje uit Gendringen heeft al jaren een overeenkomst met Netterden Zand en Grind om te mogen vissen op de voormalige winning Omsteg. Daar wordt graag en veelvuldig gebruik van gemaakt, maar de vissers liepen toch tegen een beperking aan. Een aantal mindervalide leden van het Baarsje konden niet door de draaipoorten op het terrein komen en de schuin aflopende oevers boden ook geen veilige standplaats om hun hengeltje uit te gooien.

Netterden heeft daarom het initiatief genomen om de Omsteg ook geschikt te maken voor mindervalide vissers. Er werd in juli 2017 een rolstoelvriendelijke poort aangebracht en er werd een halfverhard pad naar de waterkant aangelegd met Achterhoeks Padvast. Aan de waterkant zelf werd een ruim bemeten hardhouten steiger in elkaar getimmerd, dat een stevige en vlakke plek biedt voor iedereen die graag een visje wil verschalken aan de Omsteg.

Speciaal voor de mindervaliden onder ons, die hierdoor ook van deze unieke visstek gebruik kunnen maken. Wel eerst even lid worden van het Baarsje natuurlijk!

2017-07 Omsteg Steiger 1

2017-08 Omsteg Steiger 1 - kopie 2017-08 Omsteg Steiger 2 - kopie

 

 
Delen via:

Meer nieuws