Een vliegende start van 2023 op Kieswerk Breels

Op dit moment wordt het moedermateriaal vanaf de zuiger via honderden meters drijvende pijpleidingen naar het scheprad gepompt. Dit is een proces dat veel energie verbruikt, doordat een boosterpomp nodig is om het materiaal over deze afstand te verpompen. Zuinig omgaan met energie is echter voor eenieder aan de orde van de dag. Op Kieswerk Breels is men dan ook van start gegaan met een groot project.    

Het scheprad waarop het materiaal binnenkomt wordt 700 meter verplaatst. De afstand tussen het scheprad en de zuiger wordt daarmee verkleind. Transportbanden zullen het moedermateriaal verder naar het voorraaddepot op het bedrijfsterrein transporteren. Dit maakt vele meters pijpleiding en de boosterpomp overbodig. Dit vermindert het energieverbruik op Kieswerk Breels met ongeveer 15% per jaar. Bovendien zijn er als gevolg van deze aanpassing minder slijtdelen en pijpleidingen nodig. Met deze maatregel reduceren we ons energieverbruik, en minimaliseren we het gebruik van aan slijtage onderhevige onderdelen.    

De fundering van de transportband is gestort. Deze zal uitharden terwijl wij van de kerstdagen genieten. In januari wordt de bouw vervolgd. Als alles volgens plan verloopt, kan het nieuwe proces dezelfde maand nog in gebruik worden genomen.   

WhatsApp Image 2022-12-20 at 10.26.23