Over ons

DSC05122

De Netterden Groep vindt haar oorsprong in 1972, nadat Wim Snippe en Jan Kooper de firma “Grondexploitatiebedrijf Netterden” oprichten. Een voor de hand liggende ontwikkeling was de uitbreiding van de ontgrondingsactiviteiten naar Duitsland. In 1987 is Heeren-Herkener Kiesbaggerei GmbH dan ook in het leven geroepen. Sindsdien zijn er meer projecten ontwikkeld en telt de Netterden Groep anno 2024 acht in exploitatie zijnde winningen die wij geheel of gedeeltelijk beheren. Daarvan zijn vier locaties gevestigd in Nederland en vier in Duitsland.

We kijken met trots terug op een rijke historie. In 2022 hebben wij ons 50-jarig jubileum mogen vieren. Jarenlange samenwerking met onze partners heeft ons in staat gesteld om in die vijftig jaar uit te groeien tot wat we vandaag de dag zijn: een bedrijf dat op verantwoorde wijze kwalitatief hoogwaardige grondstoffen levert en daarbij gedreven wordt door duurzaamheid, innovatie en betrokkenheid. Onze collega’s staan klaar om de weg naar een duurzame en innovatieve toekomst samen met onze partners te vervolgen.  

Onze collega’s

Werkwijze

Al sinds de start van onze organisatie geven wij invulling aan het begrip “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)”. Vitale medewerkers, tevreden klanten, een eerlijke bedrijfsvoering, een gezond en toekomstbestendig milieu, en lokale verbondenheid staan bij ons centraal. Wij werken doorlopend aan verbetertrajecten op elk van de voor ons belangrijkste thema‘s. Alle informatie over de wijze waarop wij (volgens de ISO-26000 zelfverklaring) maatschappelijk verantwoord ondernemen vind je terug op onze MVO-pagina. 

 

MVO
Blaukehlchen-_J7A1765-CR3_DxO_DeepPRIME-HGlader