Een verdubbeling van de bijdrage!

Een maand geleden vierden wij ons 50-jarig bestaan met een stralend jubileumweekend. Op vrijdag deden we dat samen met relaties en medewerkers, en op zaterdag samen met de gemeenschap. Wij vinden het belangrijk om iets terug te doen voor de gemeenschap waar wij op onze locaties deel van uitmaken. In de uitnodiging voor ons jubileumweekend werden gasten daarom nadrukkelijk verzocht om in plaats van een cadeau, een schenking te doen. Ter ere van ons 50-jarig bestaan is namelijk per regio waarin we actief zijn een goed doel geselecteerd. Deze organisaties zijn benaderd met de vraag ‘waarmee kunnen wij jullie helpen?’. 

Stichting Mini Manna uit Ulft kon een nieuwe vriezer gebruiken vanwege de groeiende groep mensen die boodschappen doet bij de supermarkt voor minima. De vrijwillige brandweer Anholt-Isselburg-Werth spaarde voor een ‘rollwagen’. Deze wagen voorziet in een mobiele uitrusting die ervoor zorgt dat de brandweer ook op plekken zonder netaansluiting kan uitrukken. De Kindergarten Walchum kon een bijdrage gebruiken voor de geplande renovatie van de binnenplaats van de school, waar de kinderen kunnen knutselen en spelen.

Aan het verzoek dat we de gasten deden, is massaal gehoor gegeven. Tijdens de relatieontvangst op vrijdagmiddag reikte Otwin van Dijk, burgemeester van de Gemeente Oude IJsselstreek, de cheques uit aan de goede doelen. Ieder van hen ontving op dat moment een cheque ter waarde van €2.500,-. Door de vrijgevigheid van onze gasten hebben we uiteindelijk een aanzienlijk hoger bedrag verzameld. De extra giften die na het jubileum nog zijn ontvangen, hebben bijgedragen aan het prachtige totaalbedrag van €5.000,- per organisatie.

We hopen dat deze financiële steun de organisaties in staat zal stellen om hun belangrijke werk voor de lokale gemeenschap voort te zetten.

DSC05598